Postup přípravy receptu Čokoládová kostka s jahodami a šlehačkou:
Plech čtvercového tvaru s rozměry 23x23 cm přikryjeme alobalem. Rukou pozorně vyrovnáme všechny záhyby, abychom hotový čokoládový korpus lehce vyndali. Ve vodní koupeli na mírném ohni rozpustíme kousky polevy na dorty. Občas promícháme, aby vznikla hladká hmota. Částí rozpuštěné polevy polijeme dno a stěny formy, dbáme na to, aby byly všechny rohy rovnoměrně vylité polevou. Na 1 minutu dáme do chladničky ztuhnout a nalijeme druhou vrstvu polevy, aby stěny dezertu byly pevné. Na 30 minut odložíme do chladničky. Mezitím si připravíme náplň: kakao rozmícháme ve 2-3 lžících vroucí vody. V elektrickém šlehači rozmícháme měkký sýr s máslem na hladký krém (nepoužíváme margarín, neboť náplň by byla příliš měkká a nedala by se pěkně krájet). Přidáme prosátý cukr, kakao a mléko. Šleháme, dokud krém není hustý a napěněný. V menší nádobě vyšleháme hustou šlehačku z 350 ml smetany na šlehání. Šlehačku opatrně vmícháme do jemné sýrové hmoty. Alobal s čokoládovou polevou vyndáme z plechu a opatrně odstraníme alobal. Čokoládovou kostku položíme na tácek. Naplníme ji jemným sýrovým krémem a na 2 hodiny odložíme do chladničky, aby krém v čokoládové kostce dobře ztuhl. V menší nádobě vyšleháme zbytek smetany. Hustou šlehačkou pomocí zdobicí trubičky s velkým otvorem ozdobíme dort. Na sýrový krém ukládáme velké rozpůlené jahody. Navrch ozdobíme lístečky máty. Dezert podáváme se zbylými celými jahodami.