250 g mascarpone
| 2 lžíce cukru
| 180 ml silné černé kávy
| 60 ml červeného vermutu
| 180 ml šlehačky
| 150 g ropuštěné čokolády
| 125 ml řídkého pudinku
| 125 g cukrářských piškotů
| čokoládové hobliny
Postup přípravy receptu Čokoládové tiramisu:
Pekáč vylože pečícím papírem. V mixéru rozmíchejte mascarpone s cukrem. Do kávy nalijte vermut a 2 lžíce této směsi přidejte k mascarpone, pak vmíchejte šlehačku. Ve větší míse smíchejte čokoládu a pudink. Obě směsi dejte do chladu. Piškoty namáčejte ve zbytku kávy s vermutem a pokládejte na pekáč. Na ně navršte mascarpone a přelijte čoko směsí. Nechte v chladu. Sypejte hoblinami.