Vložil: | SRNA |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládový dezert (nepečený):
250 g čokolády na vaření
| 125 g másla nakrájeného na kostičky
| 2 kelímky šlehačky nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| 200 g čajových sušenek
| 200 ml rumu nebo griotky
Postup přípravy receptu Čokoládový dezert (nepečený):
Formu na biskupský chlebíček vyložíme folií na potraviny. Čokoládu roztavíme v misce postavené na hrnec s mírně vroucí vodou, přidáme máslo a promícháme. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Dvě třetiny šlehačky vyšleháme do tuha a postupně zatřete k čokoládě. Několik sušenek namočíme v alkoholu. Položíme na dno formy a přelijeme čokoládou. Takto postupujeme dál. Poslední vrstvu by měly tvořit sušenky. Ty namáčíme postupně-jinak by příliš nasákly a drobily by se. Formu přetáhneme alobalem, zatížíme a necháme aspoň čtyři hodiny (klidně i přes noc)v chladu.
Fotky receptu Čokoládový dezert (nepečený):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!