Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cordon bleu se žampióny:
4 ks vepřové plátky z kýty nebo kotlety
| 4 ks sýr - plátky
| 4 ks šunka - plátky
| 2 lžíce hladká mouka
| 1 ks vejce
| 1 lžíce sladká smetana
| 2 lžíce máslo
| 400 g žampióny
| 1 ks cibule
| strouhanka
| olej na smažení
| petrželka, pažitka
| jiné bylinky podle chuti
| rajče na ozdobu
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Cordon bleu se žampióny:
Plátky masa omyjeme, osušíme a každý obložíme plátkem sýra a šunky. Maso překlopíme a lehce kraje stlačíme. Mouku smícháme se solí a pepřem, rozšleháme vejce se smetanou. Řízek pak obalíme klasickým způsobem v trojobalu - nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Potom očistíme žampióny a podle velikosti je případně rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nasekáme ji nadrobno. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm dozlatova osmažíme. Přidáme žampióny, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Připravené řízky usmažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Na talíře rozložíme usmažené řízky, rozdělíme na ně podušené žampióny s osmaženou cibulkou a ozdobíme rajčaty, nasekanou petrželkou a bylinkami. Cordon bleu podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Cordon bleu se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!