Postup přípravy receptu Croquenbouche :
Z cukru, másla, hladké mouky a jednoho vajíčka zaděláme těsto. Těsto po zadělání dáme na chvíli vychladit, potom vyválíme, vykrojíme třeba hrncem nebo dortovou formou kruh a upečeme. Kuličky naplníme dobře ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem (nepoužívejte šlehačku ve spreji, není to dobré). Na plnění použijte nejtenčí zdobící nástavec (je to takový ten na malování), perfektně se s ním do kuliček vypichují dírky a rovnou plníte. Připravíme karamel: cukr s vodou svařujeme na pánvi tak dlouho, dokud karamel nezhnědne. V karamelu namáčíme kuličky a stavíme z nich na plátu pyramidu. Když je pyramida hotová, dáme si pánev s karamelem hodně blízko a vidličkou "natahujeme" na pyramidu karamelovou pavučinu. Karamel rychle tuhne, můžete ho kdykoliv nahřát.