Použité suroviny receptu Cuketový nákyp s kabanosem:
500 g cukety
| 500 g kabanosu
| 200 g polohr. mouky
| 1 prdop
| sůl a pepř
| 4 vejce
| strohanka na vysypání a tuk
Postup přípravy receptu Cuketový nákyp s kabanosem:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cuketu očistíme a nakrájíme spolu se salámem na kostičky.
Cukety a salám smícháme se žloutky, moukou a práškem do pečiva. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej vpracujeme do směsi.
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně rozprostřeme nákyp a vložíme do předehřáté trouby. Cuketový nákyp naslano zapékáme asi 30 min.
Místo mouky se dá dětská krupička, místo kabanosu dávám 200g nakládané červené papriky nakrájené nadrobno. Přidávám i utřený česnek a lžičku prášku do pečiva. Je to lehčí a nadýchanější.