150 g cukru krupice
| 7 vajec
| 1 vanilkový cukr
| 50 g ořechů
| 100 g hrubé mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| krémová vanilková náplň Dr. Oetker
| 3 lžíce moučkového cukru
| 1 šlehačka Dr. Oetker
| 350 ml mléka
| trocha marmelády
| 2 broskvové kompoty
| marcipánové ozdoby - vodní živočichové
| pečící papír nebo tuk a strouhanka na vysypání plechu
Postup přípravy receptu Davidovo akvárium:
Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Ořechy nastrouháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj střídavě vmícháme žloutkovou pěnu, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pekáč (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme strouhankou. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 20 minut, je hotový, když se těsto nelepí na špejli. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém a šlehačku podle návodu na obalu. Vychladlý korpus rozkrojíme, spodní část potřeme lehce marmeládou a naneseme ve slabé vrstvě krém. Do něj naskládáme na proužky broskví, které jsme nechali okapat (4 půlky si necháme na ozdobení). Na broskve naneseme většinu zbývajícího krému a překryjeme vrchním dílem korpusu. Zbytkem krému jej potřeme. Trošku šlehačky odebereme a vmícháme do ní velmi málo modré barvy. Dort potřeme bílou šehačkou, do spodní části dáme modrou a vidličkou ji nazdobíme do vln a naskládáme do ní marcipánové ozdoby. Do horní poloviny dortu dáme číslice a do rohů vždy půlku broskve. Dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
Fotky receptu Davidovo akvárium:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!