4 větší hrušky
| dle chuti: citronová šťáva
| dle chuti: med
| 4 porce zmrazeného smetanového krému
| 4 lžíce okapaného kompotovaného černého rybízu
| dle potřeby: mandle
Postup přípravy receptu Dijonské hrušky:
Z oloupaných rozpůlených hrušek vykrojíme jádřince, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vody oslazené medem. Udusíme doměkka, necháme okapat a vychladit. Do vychlazených kompotových misek rozdělíme zmrazený krém, přelijeme trochou nálevu z rybízu a obložíme hruškami, které v důlcích po jádřinci naplníme okapaným rybízem. Oloupané mandle nakrájíme na nudličky a osmahneme do zlatova. Nasypeme na hrušky a podáváme.
Fotky receptu Dijonské hrušky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!