NA TĚSTO:
| 250 g pol.mouky
| 150 g másla
| 100 g hnědého cukru
| 1 lžíce oleje
| 2 vejce
| NA NÁPLŇ:
| 1 kg mražených švestek
| 3 lžíce hnědého cukru
| 50 g másla pokrájeného na tenké plátky
Postup přípravy receptu Dobrý švestkový koláč:
Z mouky, másla, cukru, oleje a vajec vypracujte na vále hladké těsto a nechte 20 minut odpočinout při pokojové teplotě. Potom z těsta vyválíme kruhovou placku. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vložíme. Povrch posypeme strouhankou,která vsákne šťávu ze švestek. Švestky zcedíme, vypeckujeme půlky švestek rozložíme na těsto slupkou dolů. Švestky přisladíme hnědým cukrem a položíme na několik plátků másla. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Fotky receptu Dobrý švestkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!