1400 g vepřové plece
| 150 g hovězího ořezu
| 200 g vody
| 30 g sůl
| 20 g mleté papriky
| 2 g mletého pepře
| 3 ks stroužky česneku
| dle potřeby: vepřová střeva
| dle potřeby: tuk
Postup přípravy receptu Domácí opečená klobása:
Opláchneme maso a umeleme ho nahrubo.
Přidáme česnek jemně utřený se solí, pepř a papriku a vše pečlivě promícháme.
Nakonec do směsi přilijeme dávku studené vody a během míchání maso osolíme.
Vymíchanou směs pak plníme do jednotlivých střev a ty pak uzavřeme potravinářským motouzem.
Klobásy opečeme zvolna na tuku po obou stranách.
Fotky receptu Domácí opečená klobása:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!