Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 170 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Domácí slané rohlíčky:
1 lžička cukru krystal
| 2 lžíce másla
| 25 g drždí
| 1 žloutek
| 3 hrnky polohr. mouky
| 1 hrnek mléka
| sůl
| ozdoba kmín, sýr, mák, hrubá sůl
| 1 vejce /na potření/
| tuk
| hl. mouka
Postup přípravy receptu Domácí slané rohlíčky:
Z droždí, poloviny mléka, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek.
Mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé mléko a rozpuštěné máslo. Vypracujeme tuhé těsto a hněteme tak dlouho, až se tvoří bubliny. Pak těsto přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník asi 5 mm silný a rozdělíme ho na trojúhelníky. Ty od širší strany ke špičce zamotáme a pak zformujeme do tvaru podkovičky. Domácí rohlíčky dáme na vymazaný plech a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubší solí a buď kmínem nebo mákem nebo strouhaným sýrem.
Domácí rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.
Fotky receptu Domácí slané rohlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!