150 g másla
| 150 g cukru
| 40 g kakaa
| 3 vejce
| 150 ml smetany 12%
| 150 g polohrubé mouky
| 1/3 prdop
| Poleva
| 80 g hořké čokolády
| 20 g másla
| 3 lžíce smetany
| višňový džem
Postup přípravy receptu Dort a la Sachr:
Máslo našlehejte s cukrem a kakaem. Postupně zašlehejte vejce. Pak vmíchejte vlažnou smetanu a mouku s prdop. Těsto vložte do vymazané a vysypané formy a pečte 40 min. Polevu vaříme ve vodní lázni. Rozehřejte čokoládu s máslem a smetanou. Míchejte. Vychladlý korpus potřete višňovým džemem, spojte jej a přelijte polevou. Ozdobte čokoládovými lístky a třešněmi. Podávejte se šlehačkou.
Fotky receptu Dort a la Sachr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!