150 g cukru krupice
| 7 vajec
| 1 vanilkový cukr
| 50 g ořechů
| 100 g hrubé mouky
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| čokoládová krémová náplň Dr. Oetker
| 3 lžíce moučkového cukru
| 1 šlehačka Dr. Oetker
| 350 ml mléka
| jahodová marmeláda
| čerstvé nebo mražené jahody
| bílý marcipán
| pečící papír nebo tuk a strouhanka na vysypání plechu
| čokoláda na ozdobení
| želé ve tvaru ovoce nebo čerstvé kousky ovoce na ozdobení
Postup přípravy receptu Dort Ježek:
Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Ořechy nastrouháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj střídavě vmícháme žloutkovou pěnu, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pekáč (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme strouhankou. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 20 minut, je hotový, když se těsto nelepí na špejli. Necháme vychladnout a pak korpus rozpůlíme na 2 čtverce a každý čtverec na 2 pláty. Připravíme krém a šlehačku podle návodu na obalu. 3 pláty potřeme nejprve marmeládou, na ni naneseme člehačku a naskládáme půlky jahod hlavně do středu. Pláty naskládáme na sebe a přiklopíme nepotřeným plátem. Dortové krychli na 3 rozích seřízneme tak, aby vznikla kapka, poslední roh pouze snížíme. Ten překryjeme rozváleným marcipánem a vytvarujeme hlavu. Tělo ježka lehce potřeme čokoládovým krémem a cukrářským sáčkem z krému po celém tělíčku vytvarujeme bodlinky. Ozdobíme ovocem. Z kousků čokolády vyrobíme oči a čumáček.
Fotky receptu Dort Ježek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!