3 vejce
| 150 g krystalového cukru
| 300 g polohrubé mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| 350 g Rama Cremefine ke šlehání
| 2-3 kiwi
| 10 jahod
| 3 půlky broskve
| 1 balení dortové želatinové polevy
| 30 g hoblinek hořké čokolády
Postup přípravy receptu Dort ke dni matek:
1. Vejce rozšleháme s lžící vody a cukrem do pěny. Mouku promícháme s kypřícím práškem do pečiva a opatrně přimícháme do vaječné pěny.
2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů °C. Těsto naplníme do vymaštěné srdcové formy - může být jakákoliv forma - a pečeme 20 - 25 min. na střední příčce trouby. Vyjmeme a necháme 1 hodinu stát.
3. Ramu Cremefine ušleháme dohusta. Třemi lžícemi naplníme dortový stříkací sáček a dáme vychladit. Srdce vodorovně přepůlíme, spodní část korpusu potřeme trochou ušlehané Ramy. Horní plát korpusu překlopíme a kolem dokola potřeme další částí ušlehané Ramy. Na 1 hodinu postavíme do chladu.
4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jahody rozpůlíme, broskve pokrájíme na plátky. Kolečka kiwi poklademe po okraji srdce. Po té přiložíme plátky broskví. Prostředek srdce vyplníme jahody.
5. Polevou potřeme ovoce a čokoládu potřeme po bokách dortu. Ze zbylé ušlehané Ramy dort dozdobíme.
Fotky receptu Dort ke dni matek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!