Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 18.05. 2021
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Dort Kopačák

fotka Dort Kopačák
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Dort Kopačák :

Těsto na základnu:  | 6 vajec  | 6 lžic vody  | 20 dkg polohrubé mouky  | 30 dkg cukru  | 10 dkg ořechů  | špetka prdopeče  |  Těsto na balón:  | 12 dkg moučkového cukru  | 12 dkg hrubé mouky  | 6 vajec  | 1/2 prdopeče  | na plnění marmeláda  | Krém: 2 salka  |  60 dkg másla  |  2 lžíce rumu  | 2 balíčky marcipán

Postup přípravy receptu Dort Kopačák :

1 těsto na plech, pečou se dva piškoty. Oddělím žloutky od bílků a bílky dám do mixéru společně s cukrem. Míchám, až vznikne tuhý sníh potom přidám žloutky a míchám ještě tak 10 minut. Dále přidáváme 6 lžic vody a znovu míchám 10 minut. Pak přisypu najemno strouhané ořechy a míchám až se spojí těsto a nakonec nasypu mouku s kypřícím práškem a míchám 10 minut. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.

Piškot si předělám na podložku a začínám znova dělat těsto na druhý piškot. Nepoužívám celý piškot z plechu, aby mi zůstal piškot na vyplnění balónu. Používám tak tři čtvrtě plechu piškotu, aby mi tam vlezl balón. Já dělala ještě menší podklad pod balón. Tyto dva piškoty slepíme krémem.

2 těsto na balón dělám stejným postupem jako základnu, ale použiji těsto pro balón. Formu na balón vymažu a vysypu moukou a naliji po risku, která je vyznačena na formě. Používají se ty dvě horní formy na balón. Piškot necháme vychladnout. Vnitřek piškotu jsem namazala marmeládou na to krém. A vykrojila jsem si plát piškotu tak, aby zapadl dovnitř do balónu. Další vrstva krému, zase piškot a krém. Potřela jsem celý spodní díl krémem, aby se dal přilepil na základnu.

Krém KARAMELOVÝ : Dáme vařit salko na 2 hodiny do vody. Po dvou hodinách salko vyndám a dám chladit ještě v plechovce. Nejlépe dělat salko den předem. Vychladlé salko dám do mixéru a přidáme 30 dkg změklého másla a mícháme. Krásně se spojí. Nakonec přidám lžíci rumu a ještě míchám 2 minutky. Dáme vychladit do ledničky.

Na tento dort dělám z dvojité dávky krém. 2 salka, 60 dkg másla, 2 lžíce rumu. Marcipán jsem použila kupovaný 2 balíčky po 10 dkg část jsem si oddělila a obarvila kakaem na tmavé části balónu. Zbytek bílého marcipánu jsem vyválela na tenký plát a začala vykrajovat formičkou na vánoční cukroví tvary a střídavě lepila na balón bílý a tmavý marcipán. Balón musí být potřený krémem lehce, aby marcipán moc nejezdil a držel na balónu.


Fotky receptu Dort Kopačák :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort Kopačák
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !