3 bílky
| 180 g cukru krupice
| 1 lžíce jablečného octa
| 1 lžíce kukuřičné škrobové moučky
| 250 - 300 ml 33% smetany
| jahody
| několik snítek čerstvé máty nebo meduňky
Postup přípravy receptu Dort Pavlova:
Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a plech vyložíme papírem na pečení. V důkladně odmaštěné a čisté míse ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně po lžících zašleháme všechen cukr. S poslední dávkou cukru zašleháme i škrobovou moučku rozmíchanou s octem. Sníh vytvarujeme lžící na pečicím papíře, aby vypadal jako košíčky. Snížíme o 10 stupňů teplotu v troubě a pečeme asi hodinu, dokud lehce nezrůžoví. Troubu vypneme, necháme pootevřenou a dort v ní necháme dosušit a vystydnout. Potom sloupneme papír a chladný korpus přendáme na talíř nebo tác. Střed dortu poklademe částí očištěných a překrájených jahod, ozdobíme ušlehanou smetanou a povrch poklademe zbylými jahodami a lístky máty nebo meduňky.
Fotky receptu Dort Pavlova:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!