Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.03. 2025
Dnes má svátek Růt a Matylda
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dort Pavlova

fotka Dort Pavlova
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Dort Pavlova:

3 bílky  | 180 g cukru krupice  | 1 lžíce jablečného octa  | 1 lžíce kukuřičné škrobové moučky  | 250 - 300 ml 33% smetany  |  jahody  | několik snítek čerstvé máty nebo meduňky

Postup přípravy receptu Dort Pavlova:

Předehřejeme si troubu na 150 stupňů a plech vyložíme papírem na pečení. V důkladně odmaštěné a čisté míse ušleháme z bílků tuhý sníh a postupně po lžících zašleháme všechen cukr. S poslední dávkou cukru zašleháme i škrobovou moučku rozmíchanou s octem. Sníh vytvarujeme lžící na pečicím papíře, aby vypadal jako košíčky. Snížíme o 10 stupňů teplotu v troubě a pečeme asi hodinu, dokud lehce nezrůžoví. Troubu vypneme, necháme pootevřenou a dort v ní necháme dosušit a vystydnout. Potom sloupneme papír a chladný korpus přendáme na talíř nebo tác. Střed dortu poklademe částí očištěných a překrájených jahod, ozdobíme ušlehanou smetanou a povrch poklademe zbylými jahodami a lístky máty nebo meduňky.


Fotky receptu Dort Pavlova:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dort Pavlova
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !