Použité suroviny receptu Dort s bezé plněný tvarohovým krémem:
1 prdop
| 120 g másla
| 60 ml mléka
| 3 vejce
| 1 vanilk. cukr
| 40 g solamylu
| 200 g hl. mouky
| 100 g cukru moučka
| krém
| 20 g želatiny
| 2 tvarohy
| 80 ml vody
| na ozdobu čokoládová poleva
| náplň
| 300 g višní /malin/
| cukr na vysypání
| hl. mouka
| olej /tuk/
| poleva
| 100 g cukru krupice
Postup přípravy receptu Dort s bezé plněný tvarohovým krémem:
Máslo vyšleháme s oběma druhy cukru a vejci do světlé pěny. Po částech přilijeme mléko a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem. Vzniklé hladké těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy.
Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh (poleva), který rozetřeme na těsto a dort vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a pak ho vyjmeme. Vychladlý korpus prokrojíme.
Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru. Želatinu zahřejeme, necháme rozpustit, ale nevaříme. Ihned ji přilijeme k tvarohu a rozmícháme.
Spodní díl korpusu vrátíme do vymyté formy, lehce vymazané olejem a vysypané mletým cukrem. Potřeme ho půlkou krému a poklademe okapanými kompotovanými višněmi. Zakryjeme zbylým krémem a přiklopíme korpusem.
Povrch tvarohového dortu s bezé můžeme přestříknout rozpuštěnou čokoládou.
Fotky receptu Dort s bezé plněný tvarohovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!