Postup přípravy receptu Dort s vinným krémem:
Z mouky, másla, cukru, vejce a soli uděláme těsto a necháme ho 30 minut chladit. Plechy vyložíme papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto rozválíme a vykrojíme (dortovou formou) z něj dva kruhy o průměru cca 25 cm. Položíme je na plechy, propícháme a 15-20 minut pečeme.
Upečené těsto necháme vychladnout, okraje ořízneme. Jeden kruh potřeme jablečným želé a zapneme kolem něj kruh z dortové formy.
V horké vodní lázni ušleháme žloutky, 130 g cukru, citronovou kůru a citronovou šťávu na hustý krém. Želatinu nechíme změknout ve studené vodě. Zahřejeme 3 polévkové lžíce vína, želatinu v něm rozpustíme a se zbylým vínem vmícháme do krému.
Ušleháme pevnou šlehačku. Čtvrtinu šlehačky osladíme zbylým cukrem a dáme do zdobícího sáčku. Zbytek šlehačky přimícháme do krému a nalijeme jej na dortový základ. Dáme do chladna.
Druhý kruh rozkrojíme na 6 až 8 trojúhelníčků a ty pak naskládáme na mírně ztuhlý krém. Necháme alespoň 2-3 hodiny tuhnout. Pak ještě celý dort poprášíme cukrem a jednotlivé dílky můžeme ještě ozdobit šlehačkou.