Vložil: | Delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Dort Tomíkův čtvrťák:
6 vajec
| 180 g polohrubé mouky
| 240 g cukru moučka
| citronová kůra
| tuk na vymazání formy
| hrubá mouka na vysypání formy
| meruňková marmeláda
| šlehačka
| krém Vaječný koňak od Dr. Oetkera
| 2 broskve
| 1 banán
| Na ozdobení:
| hroznové víno
| broskev,
| želé bonbóny
| marcipánové lístky a kvítky
Postup přípravy receptu Dort Tomíkův čtvrťák:
Bílky oddělíme a ušleháme z nich tuhý sníh. Do něj postupně přimícháme žloutky, pak přisypáváme cukr, citronovou kůru a nakonec mouku. Tukem vytřeme a moukou vysypeme formu ve tvar u polokoule, její vrchní tvarovaný díl (menší polokoule) a spodní rovnou kruhovou formu. Do poloukoule nalijeme těsto po rysku, zbytek nalijeme do kruhové formy. Pečeme asi na 200.C spodní díl asi 15 minut, poloukouli asi 30 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Spodní díl vyklopíme na podložku a potřeme marmeládou. Těsto v polokouli vyklopíme a vrátíme zpět. Vymažeme marmeládou, pak vyložíme kolečky banánu. Naneseme vrstvu ušlehané šlehačky. Do zbytku šlehačky vmícháme opatrně na malé kousky nakrájenou broskev a směsí vyplníme zbývající prostor. Přiklopíme spodní částí dortu (marmeládou k druhé části dortu) a dort překlopíme na podložku. Podle návodu ušleháme krém a nazdobíme jím celý povrch dortu. Do krému zasazujeme ozdoby z želé, marcipánu, plátků broskve a bobulek hroznového vína. Hotový dort dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Fotky receptu Dort Tomíkův čtvrťák:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!