Použité suroviny receptu Drobenkový koláč s hruškami:
200 g hladké mouky
| sůl
| 40 g cukru
| 90 g hery
| náplň: 300 g cukru krystal
| lžička mleté skořice
| 300 ml Ramy Cremefine ke šlehání
| 2 žloutky
| 800 g půlených hrušek
Postup přípravy receptu Drobenkový koláč s hruškami:
V malé misce promícháme vidličkou cukr se skořicí a odložíme stranou. V jiné misce ušleháme žloutky a Ramu Cremefine ke šlehání, až se dokonale promísí. Směs přikryjeme a uložíme do chladničky. Troubu předehřejeme na 200 °C. V další misce vidličkou promícháme mouku, cukr a špetku soli. Špičkami prstů rozdrobíme Heru do mouky, až se začnou tvořit větší hrudky. Rukou směs přitlačíme ke dnu a stěnám zapékací misky o průměru 25 cm. Na těsto navrstvíme okapané a plátky nakrájené hrušky, rovnoměrně posypeme cukrem se skořicí a koláč dáme asi 5 minut péci, dokud se trochu nerozpustí. Do formy stojící na roštu nakonec opatrně nalijeme na rozložené hrušky smetanu se žloutky a koláč ještě pečeme asi 30 minut.
Fotky receptu Drobenkový koláč s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!