Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dršťková z kuřete:
1 cibule
| 2 lžíce sádla
| 2 lžíce sladké papriky
| mleté chilli podle chuti
| 1 kuřecí skelet
| 100 g kuřecích kůží
| sůl
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce hl. mouky
| 6 stroužků česneku
| 1 kostka masoxu
| špetka kmínu
| 1 lžička sušené majoránky
| lístky řapíkatého celeru na ozdobu
Postup přípravy receptu Dršťková z kuřete:
1) Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme dohněda. Přidáme sladkou papriku, chilli koření a zalijeme 1500 ml vody. Kuřecí skelet i kůže opláchneme a nakrájíme na tenké nudličky. Potom oboje vložíme do cibulového zálkadu, osolíme a necháme na mírném plameni uvařit přibližně 40 minut.
2) Uvařený skelet vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout, maso pečlivě obereme a dáme zpět do polévky. V pánvi rozpálíme olej, zasypeme hl. moukou a připravíme světlou jíšku, kterou pak přidáme do polévky. Důkladně promícháme.
3) Česnek oloupeme a prolisujeme do hrnce. Do polévky přidáme masox, ochutíme ji kmínem a majoránkou a necháme krátce povařit. Podle potřeby dosolíme a ozdobíme lístky řap. celeru.
Fotky receptu Dršťková z kuřete:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!