Vložil: | Hankca |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 140 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou :
1/2 kg hovězího masa bez kosti
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| lžičku celého bílého pepře,
| 3 bobulky jalovce
| 1/2 strouhanou kůru z citrónu
| 1/4 l hovězího vývaru
| sůl,
| 2 mrkve,
| 200 g celeru
| 3 lžíce citrónové šťávy
| 3 oleje
| 4 bobkové listy
| kousek kůrky z celozrnného chleba,
| zelenou petrželku,
| lžičku rajčatového protlaku
| lžíci zahuštěné smetany
Postup přípravy receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou :
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin. V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku, podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160 stupňů. Maso dusíme 1,5 hodiny a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k hovězímu masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou zelenou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku. Omáčku podáváme k masu.
Fotky receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!