Použité suroviny receptu Dušené kotlety po provensálsku:
4 ks vepřové kotlety
| 1 ks červená cibule
| 300 g očištěné mrkve
| 100 g anglické slaniny
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 snítky tymiánu
| 2 snítky rozmarýnu
| 200 ml bílého vína
| 1-2 lžíce másla
| dle potřeby sůl
| dle potřeby pepř
Postup přípravy receptu Dušené kotlety po provensálsku:
Kotlety na stranách nařízneme, rozklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji kotlety opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme kolečka mrkve a měsíčky cibule s nudličkami slaniny. Kotlety vrátíme do kastrolu. Přidáme lístečky tymiánu a rozmarýnu. Vše podlijeme vínem, asi 300 ml vody a pod pokličkou dusíme zhruba 50 minut. Kotlety vyjmeme, mrkev osolíme, opepříme a zjemníme máslem. Dušené kotlety po provensálsku se podávají s bramborovými noky.
Fotky receptu Dušené kotlety po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!