Postup přípravy receptu Dušené skopové maso:
Maso nakrájíme na kousky velikosti mandle. Rozetřeme zázvor se šalotkou, hřebíčkem, česnekem, smícháme se sekanými listy koriandru, osolíme, přidáme trochu tuku a utřeme na pastu, kterou promícháme s masem. Opékáme je za stálého míchání dosucha. Přidáme bazalku, šlehaný jogurt a opět vypečeme do sucha. Poté předkrm přendáme do pekáče, obohatíme zbývajícím tukem, muškátovým květem a pažitkou. Opékáme jemně dohněda, pak zvětšíme plamen a mícháme, dokud maso nezčervená. Jestliže maso není ještě měkké, přidáme trochu vody a varem vysušíme. Přidáme papriku a dobře promícháme. Přikryjeme poklidí a vložíme na 25 minut do mírně vyhřáté trouby. Potom můžeme pokrm podávat.