1 zelí
| pepř
| trocha sojové omáčky
| 1 cibule
| kari
| tuk na smažení
| 400 g špekáčků
| sůl
| worcestr
| dle potřeby sádlo
| trocha solamylu
Postup přípravy receptu Dušené zelí se špekáčky:
Cibuli a střední hlávku zelí očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zelí najemno.
Na sádle zpěníme cibuli. Přidáme zelí, lehce osolíme a společně dusíme doměkka. Přidáme trochu sójové a worcesterské omáčky.
Špekáčky nakrájíme na stejně velké hranolky asi 4x1 cm, obalíme je v solamylu smíchaného se solí, pepřem a kari a osmažíme je na rozpáleném tuku. Pak je přidáme k zelí.
Zelíčko podáváme s chlebem nebo i bramborem. Nejlépe teplé.
Fotky receptu Dušené zelí se špekáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!