Postup přípravy receptu Dva v kravatě - Kotleta s bylinkovou krustou:
Kotletu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji na rozehřáté celokovové pánvi (bez plastových úchytek) nebo na pekáčku. Pánev s kotletou vložíme do trouby rozehřáté na 190°C, a pečeme 10-12 minut, uvnitř musí zůstat maso nedopečené. Dopeče se při následném zapékání a přesto zůstane šťavnaté.
Ze strouhanky, bylinky, parmezánu, utřeného česneku a másla vytvoříme, pomocí prstů, drobenku. Vytáhneme maso z trouby a nakrájíme na jednotlivé porce. Ty naskládáme na pekáč vedle sebe, hojně posypeme připravenou drobenkou a vložíme pod gril (trouba na 200°C – horní rošt)a dopečeme dozlatova (5-8 minut).
Jako příloha se hodí jakákoli zelenina, pečené brambory a zeleninový salát. Tato vepřová pečínka může být podávána i s kysaným zelím.
Zdroj: TV Paprika