Postup přípravy receptu Dvoubarevný metrový dort:
Mouku, cukr, vajíčko, mléko, olej a kypřící prášek smícháme v těsto. Pokud máme těsto husté, pak přidáme trochu mléka.
Množství těsta je na 2 formy srnčích hřbetů
Formy vymazat (máslo pak vysypat strouhankou)
Polovinu těsta nalít do jedne formy a do druhe dáme 2 polévkové lžíce kakaa a promícháme. Necháme upéct. Necháme vychladnout a nakrájíme na pásky, které jsou na hřbetu vyznačené.
KRÉM
1 vanilkový pudink uvaříme v 4 dcl vody a necháme vychladnout.
Máslo a cukr vyšleháme ať tam není cukr cítit (jako byste dělali krém na dortu) pak opatrně přidávejte pudink a utřete si krém...
Až to máte všechno hotové, pak na střídačku natírejte krémem upečené plátky a lepte na sebe. Potřete jeden, pak ho posypte kokosem nebo mletými ořechy a lepte je na sebe. Krémem potřete i na povrchu a posypejte kokosem. Zabalte do alobalu a nechte do druhého dne odpočinout v lednici. Můžete klidně i zmrazit a pak to je "rychlá záchrana" před nečekanou návštěvou.