Použité suroviny receptu Fankfurtské fazole s cuketou:
1 lžíce olivového oleje
| 1 cibule
| 200 g frankfurtských párků
| 200 g klobásy
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 2 lžíce plnotučné hořčice
| 150 ml vývaru z kostky Vývar Knorr
| 800 g sterilovaných fazolí
| 1 lžíce nasekaného tymiánu
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 středně veliké cukety
Postup přípravy receptu Fankfurtské fazole s cuketou:
Cibuli nakrájíme na kostičky. Párky spolu s klobásou nakrájíme na kolečka. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmažíme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme uzeniny a několik minut restujeme.
Ke směsi přidáme protlak a hořčici a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme fazolky, tymián, pepř a sůl a dusíme 5 minut pod pokličkou.
Cukety omyjeme a nakrájíme na hranolky, přidáme ke směsi a ještě dusíme, až cuketa změkne. Ihned podáváme s pečivem.
Fotky receptu Fankfurtské fazole s cuketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!