|   
 
    | Vložil: | saskijka |  | Porcí: | 4 |  | Doba přípravy: | 75 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 4 |  |  | 
Použité suroviny receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou:
5 pepřů
 | 2 lžíce hladké mouky
 | 4 rajčata
 | 4 lžíce másla
 | 4 ostr. klobásy
 | 1 bal. bílých fazolí
 | 1 masox
 | 2 lžičky majoránky
 | 1 miska kysaného zelí
 | 4 nové koření
 | 6 str. česneku
 | 1 rajčat. protlak
 |  chilli
 | 2 papriky
 | 1 skl. leča
 | 3 bobkové listy
 | 3 cibule
 |  pepř
Postup přípravy receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou:
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka.
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky. To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou.
Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout.
Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu. Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme.
Hotové podáváme s chlebem.
Fotky receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!