Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou:
5 pepřů
| 2 lžíce hladké mouky
| 4 rajčata
| 4 lžíce másla
| 4 ostr. klobásy
| 1 bal. bílých fazolí
| 1 masox
| 2 lžičky majoránky
| 1 miska kysaného zelí
| 4 nové koření
| 6 str. česneku
| 1 rajčat. protlak
| chilli
| 2 papriky
| 1 skl. leča
| 3 bobkové listy
| 3 cibule
| pepř
Postup přípravy receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou:
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Tu pak druhý den vyměníme a fazole uvaříme skoro doměkka.
Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata na kousky a klobásu na půlměsíčky. To vše, společně se zelím a rajčatovým protlakem, přidáme k fazolím a vaříme ještě asi 20 minut, dokud fazole a zelenina úplně nezměknou.
Mezitím si připravíme jíšku. Na rozpuštěném másle osmažíme mouku dozlatova a necháme ji na pánvi vychladnout.
Odebereme trochu vývaru z fazolí a rozpustíme v něm kostku Masoxu. Zředěný masový vývar přilijeme do hrnce, vmícháme i vychladlou jíšku. Ochutíme majoránkou, mletým pepřem, špetkou tymiánu a chilli a ještě krátce povaříme.
Hotové podáváme s chlebem.
Fotky receptu Fazolový hrnec s lečem, zelím a klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!