Použité suroviny receptu Fenykl v šunkových závitcích:
2 velké hlízy fenyklu
| 2 lžíce citronové šťávy
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: mletý muškátový oříšek
| 1 špetka cukru
| 8 plátků šunky
| 4 žloutky
| 1/8 l mléka
| 50 g tvrdého sýra
| 40 g másla
| 3 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu Fenykl v šunkových závitcích:
Fenykl očistíme, rozdělíme na čtvrtky a zakapeme citronovou šťávou. Svaříme litr vody se solí, pepřem, muškátem a cukrem. Kousky fenyklu v ní asi pět minut povaříme. Necháme ho dobře okapat.
Spodní části fenyklových čtvrtek obalíme plátky šunky. Vymastíme mělkou formu a pokapeme ji těmito závitky. Žloutky rozmícháme v mléce, dochutíme solí a muškátem. Touto směsí fenykl zalijeme. Sýr nastrouháme, smícháme se strouhankou a povrch posypeme. Poklademe jej i vločkami másla. Pečeme v předehřáté troubě (150 °C) přibližně půl hodiny.
Fotky receptu Fenykl v šunkových závitcích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!