600 g filé z tresky
| 100 g strouhaného parmezánu
| svazek kopru
| 400 g mražených zelených fazolek
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 citron
| 2 vejce
| 100 g hladké mouky
| 150 g strouhanky
| olej na smažení
| 1 lžíce másla
| 1 mladá cibulka
| 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu Filé plněné fazolkami:
Rybí filé opláchněte pod tekoucí vodou, osušte a rozdělte na čtyři porce. Ostrým nožem udělejte do každého kousku kapsu. Strouhaný parmezán promíchejte s nasekaným koprem a přibližně 80 g zelených fazolek, nasekaných na malé kousky. Kapsy z rybího filé naplňte připravenou směsí, osolte, opepřete a pokapejte vymačkanou citronovou šťávou. Vejce rozklepněte a rozšlehejte s moukou. Do těstíčka namočte naplněné filé. Pak porce ryby obalte ve strouhance a osmažte na rozpáleném oleji dozlatova. Na másle lehce zpěňte nakrájenou cibulku, přidejte zbylé zelené fazolky a nechte je podusit. Hotové fazolky dochuťte vegetou a servírujte k plněnému fybímu filé. Dozdobte plátky citronu.
Fotky receptu Filé plněné fazolkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!