Použité suroviny receptu Filé se sektem a hráškem:
100 ml rybího vývaru (z kostky)
| 150 ml suchého sektu
| 1 snítka estragonu
| dle chuti: sůl a pepř
| po 100 g filé z okouníka a halibuta
| 100 g mražených hrachových lusků
| 100 g krevetek
| 50 ml smetany
| 1 lžička medu
| 1 lžíce studeného másla
| 1 lžička octa ze sherry
Postup přípravy receptu Filé se sektem a hráškem:
1. Rybí vývar a sekt ohřejeme. Přidáme omytý a osušený estragon, osolíme a opepříme. Filé omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Vložíme do vývaru a přikryté vaříme asi 5 min. Pak filé vyjmeme a udržujeme v teple.
2. Vývar svaříme na silném ohni na polovinu. Rozmražené lusky rozpůlíme, 2 min. povaříme v osolené vodě, scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Krevetky omyjeme.
3. Do zredukovaného vývaru dáme smetanu a med a vaříme dalších 5 min. Vmícháme máslo ve vločkách. Osolíme, opepříme a ochutíme octem ze sherry. Do omáčky vložíme hrášek, filé a krevetky.
Doporučená příloha:
Můžeme podávat s rýží.
Fotky receptu Filé se sektem a hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!