Použité suroviny receptu Filé v kokosovém těstíčku:
1 vejce
| 300 ml světlého piva
| 200 g hladké mouky
| 4 lžíce strouhaného kokosu
| sůl
| 800 g rybího filé
| olej na smažení
| Na omáčku:
| 150 g zakysané smetany
| 150 g majonézy
| 100 g plněných oliv
| 1 menší rajče
| Na ozdobení:
| 1 limetka nebo citron
Postup přípravy receptu Filé v kokosovém těstíčku:
Vejce rozšleháme s pivem, přidáme mouku a polovinu kokosu. Pomocí metly si připravíme hustější těstíčko. Filé omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Jednotlivé porce obalíme v připraveném těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Na papírovém ubrousku zbavíme usmažené filé přebytečného tuku a pak je ještě jednou obalíme ve zbylém kokosu. Chuť kokosu se tak zvýrazní. Zakysanou smetanu dobře promícháme s majonézou, nasekanými olivami a oloupaným, drobně nakrájeným rajčetem. Podle chuti přidáme sůl a pepř a dáme vychladit. Smažené kokosové filé podáváme se studenou omáčkou a vařenými bramborami. Ozdobíme plátkem limetky nebo citronu.
Fotky receptu Filé v kokosovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!