Postup přípravy receptu Dort z lososa:
Lososa vložíme do 600 ml vroucí vody, asi 10 minut povaříme, vyndáme a dáme vychladnout. V teplém vývaru necháme nabobtnat želatinu. Vyšleháme 100 ml smetany, poté vmícháme 250 g mascarpone, nasekáme bylinky a vegetu. Dortovou formu vyložíme toastovým chlebem, potřeme krémem a dáme do chladničky zatuhnout. Lososa rozmixujeme a vmícháme do vývaru se želatinou. Přidáme kapary, pepř, vegetu a šťávu z citronu. Pak hmotu zahřejeme na 60 stupňů Celsia a necháme vychladnout. Když začne tuhnout, nalijeme ji do formy na bylinkový krém a dáme ztuhnout. Změklé máslo vyšleháme s jemně nasekanou cibulkou. Ochucené máslo namažeme na ztuhlou lososovou vrstvu a poklademe plátky toastového chleba. Na poslední vrstvu smícháme zbytek mascarpone s mletou paprikou, solí, na kostičky nakrájenými paprikami a zbylou ušlehanou smetanou. Dort necháme zatuhnout.