Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 02.12. 2025
Dnes má svátek Blanka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Finské hřebeny

fotka Finské hřebeny
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Finské hřebeny:

750 g pšeničné mouky  | 250 g margarínu  | 110 g cukru  | 1/2 lžíce pečícího prášku  | 1 vejce  | 5 dl kysaného mléka

Postup přípravy receptu Finské hřebeny:

Předehřejeme troubu na 270 °C. V míse smícháme margarín a máslo. Pokud je směs trochu hrudkovitá, nevadí. Kysané mléko posypeme pečícím práškem a ihned smícháme s margarínem a cukrem. Přidáme vejce a mouku a mícháme až do hladka. Válečkem na těsto vyválíme z těsta půl centimetrů tlustý plát. Těsto je spíše lepkavé, proto hodně moučíme jak ruce, tak i vál a váleček. Z těsta vyřežeme obdelníky o stranách 4 a 8 cm, uděláme do nich 3 zářezy zhruba co 2 cm. Pečeme 5 - 10 minut, dokud těsto není zlaté. Po vychladnutí můžeme podávat.


Fotky receptu Finské hřebeny:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Finské hřebeny
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles