Postup přípravy receptu Flambované banány s kokosem:
Na rozehřáté pánvi nasucho za stálého míchání opražíme kokos, až lehce změní barvu. Poté kokos vsypeme do misky a necháme vychladnout. Pomeranč omyjeme a kůru nastrouháme. Limetky omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme z nich šťávu. Banány oloupeme a podélně rozkrojíme.
Do stejné pánve dáme máslo, přidáme pomerančovou kůru, cukr a limetkovou šťávu a důkladně promícháme. Poté do směsi vložíme banány a opékáme zhruba dvě minuty, až šťáva začne být lepkavá. Banány vyjmeme, rozdělíme na talíře a uchováme v teple.
Do pánve přidáme rum a promícháme. Alkohol zapálíme a krátce flambujeme. Necháme dohořet plameny a poté pomerančovou šťávou přelijeme banány na talířích.
Flambované banány posypeme připraveným kokosem, ozdobíme plátky limety a ihned podáváme