Použité suroviny receptu Florentská fazolová polévka:
4 lžíce oleje
| 200 g zelených fazolových lusků
| 100 g červeného zelí
| 60 g cibule
| 1 pórek
| 1 stonek celeru
| 1 stroužek česneku
| trochu tymiánu a majoránky
| 3 lžíce rajčatového protlaku
| 1 l masového vývaru
| osmažená žemle
| sůl
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Florentská fazolová polévka:
V hrnci zahřejeme olej, přidáme očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu s kořením a podusíme. Pak přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru, směs osolíme, opepříme, přilijeme vývar a vaříme tak dlouho, až je zelenina měkká. Polévku podáváme s osmaženou žemlí.
Fotky receptu Florentská fazolová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!