Použité suroviny receptu Francouzská paštika z kachních jater:
500 g kachních jater
| 750 g vepřového boku
| 4 lžíce koňaku
| dle chuti: pepř, sůl a muškátový oříšek
| 50 g slaniny
Postup přípravy receptu Francouzská paštika z kachních jater:
Nejdříve nakrájíme 150 g jater na půlcenrimetrové plátky a dáme je stranou. Ostatní játra umeleme s vepřovým bokem, osolíme, opepříme, strouhneme muškátového oříšku a přilijeme koňak. Vše dobře promícháme. Kameninovou misku vyložíme plátky slaniny, na které rozetřeme půlku masové směsi. Poklademe plátky jater a znovu vrstvíme mleté maso. Nahoře ozdobíme plátky slaniny. Zvolna pečeme v troubě, přikryté pokličkou nebo alobalem, cca 2 hodiny. Paštiku podáváme s bílou vekou.
Fotky receptu Francouzská paštika z kachních jater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!