Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 43 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzské brambory s uzeným masem:
3 steril. okurky
| 3 vejce
| 300 g uzeného masa
| 1 kg brambor vařených ve slupce
| 200 g cibule
| hořčice
| pepř
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Francouzské brambory s uzeným masem:
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, mohou být i lehce nedovařené. Scedíme je a nakrájíme na kolečka nebo na kostičky.
Cibuli nakrájíme na kostičky nebo tenká kolečka a na oleji ji necháme zesklovatět. Okurku nakrájíme na tenká kolečka a uzené maso nakrájíme na kostičky. Vše smícháme dohromady (i s brambory), osolíme a opepříme, přidáme plnotučnou hořčici.
Francouzskou bramborovou směs dáme na pekáček a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby vyhřáté na 180 - 200 °C a pečeme, dokud vajíčka nebudou dost propečená a brambory pěkně zlatavé.
Francouzské brambory s uzeným masem podáváme teplé jako samostatný hlavní chod.
Fotky receptu Francouzské brambory s uzeným masem:
Fotky vložil: Atula,Bezinka,Marci7,evabel,BADAČA,liddduska,uznevim