Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský bramborový koláč:
250 g hladké mouky
| 1 vejce
| 50 g tuku
| sůl
| 20 g droždí
| špetka cukru
| trochu mléka
| 1 kg vařených brambor
| 250 g slaniny
| petrželka, pažitka, bazalka
| 1/8 l smetany
| 2 žloutky
| mouka na vytvarování
Postup přípravy receptu Francouzský bramborový koláč:
Z mouky, vejce, tuku, soli a droždí zaděláme mlékem kynuté těsto, dáme vykynout, pak z něj vyválíme dvě kulaté placky. Jednou vyložíme tukem vymazanou formu a na placku urovnáme na kolečka nakrájené vařené brambory promícháme se slaninou rozkrájenou na malé kostičky. Osolíme a posypeme vydatně rozsekanou petrželkou, pažitkou a bazalkou. Potom povrch přikryjeme druhou plackou, do které ve středu vykrojíme otvor, aby mohla pára při pečení unikat. Těsto potřeme žloutkem a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut. Nakonec do koláče nalijeme otvorem smetanu rozšlehanou se žloutkem. Necháme 5-10 minut stát a pak krájíme.
Fotky receptu Francouzský bramborový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!