|   
 
    | Vložil: | Mangovka |  | Porcí: | 6 |  | Doba přípravy: | 60 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 12 |  |  | 
Použité suroviny receptu Francouzský bramborový koláč:
250 g hladké mouky
 | 1 vejce
 | 50 g tuku
 |  sůl
 | 20 g droždí
 | špetka cukru
 | trochu mléka
 | 1 kg vařených brambor
 | 250 g slaniny
 |  petrželka, pažitka, bazalka
 | 1/8 l smetany
 | 2 žloutky
 |  mouka na vytvarování
Postup přípravy receptu Francouzský bramborový koláč:
Z mouky, vejce, tuku, soli a droždí zaděláme mlékem kynuté těsto, dáme vykynout, pak z něj vyválíme dvě kulaté placky. Jednou vyložíme tukem vymazanou formu a na placku urovnáme na kolečka nakrájené vařené brambory promícháme se slaninou rozkrájenou na malé kostičky. Osolíme a posypeme vydatně rozsekanou petrželkou, pažitkou a bazalkou. Potom povrch přikryjeme druhou plackou, do které ve středu vykrojíme otvor, aby mohla pára při pečení unikat. Těsto potřeme žloutkem a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut. Nakonec  do koláče nalijeme otvorem smetanu rozšlehanou se žloutkem. Necháme 5-10 minut stát a pak krájíme.
Fotky receptu Francouzský bramborový koláč: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!