Použité suroviny receptu Francouzský hruškový koláč :
2 vejce
| 1 lžíce vody
| 100 g moučkového cukru
| 100 g polohrubé mouky
| 1 lžíce oleje
| 1/2 lžičky prášku do pečiva
| 2-3 hrušky
| hrstička ořechů dle chuti
| mletá skořice
Postup přípravy receptu Francouzský hruškový koláč :
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s práškem, nakonec lehce zapracujeme sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové (koláčové) formy, poklademe plátky hrušek, můžeme posypat trošičkou skořice pro vůni a posypeme mletými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme do růžova (cca 175 °C 30 min.) Po vychladnutí lehce pocukrujeme.