Vložil: | Čajčkus |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Francouzský jablečný koláč:
1 kg jablek
| dle potřeby skořice
| 6 lžic rozpuštěného másla nebo Hery
| 3 vejce
| 1 balení vanilkového cukru
| 120 g cukru krupice
| 1 lžička kypřícího prášku
| 180 dkg hladké mouky
| 1,5 dcl mléka
| 1 hrst rozinek
| 1 hrst sekaných ořechů (event. pražených mandlí)
| 1 citron
Postup přípravy receptu Francouzský jablečný koláč:
Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem. Citron omyjeme a kůru z něj
nastrouháme. Rozinky spaříme a necháme okapat (možné dát je dopředu namočit do rumu). Jablka očistíme a nakrájíme je na plátky. Ty rozprostřeme do vymaštěné formy a
posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem.
Vejce rozklepneme a utřeme s cukrem a máslem. Přidáme rozinky, mleté ořechy,
kůru, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem. Těsto by mělo mít konzistenci
podobnou těstíčku na palačinky. Těstem zalijeme jablka ve formě a pečeme ve
středně předehřáté troubě asi 30 minut.
Upečený francouzský jablečný koláč vyklopíme dnem vzhůru, pocukrujeme a
podáváme. Nejlepší je vlažný. Studený koláč však můžeme navíc ozdobit šlehačkou.
Fotky receptu Francouzský jablečný koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!