Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 13.03. 2025
Dnes má svátek Růžena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Francouzský jablkový koláč

fotka Francouzský jablkový koláč
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Francouzský jablkový koláč:

1 balíček listkového těsta  | 6 středně velkých jablek  | 1 citron  | 80 g másla  | 60 g medu

Postup přípravy receptu Francouzský jablkový koláč:

Jablka oloupejte, rozkrojte a vyjadřincujte, pokapejte štávou z citronu. Do kulaté pečící misky o průměru cca 18 až 20 cm vložte máslo a med a společně rozehřejte, jakmile se vše spojí, tak na tuto směs pokládejte jablka rozkrojenou plochou nahoru a asi 5 až 7 minut lehce, na mírném plameni poduste.

Lístkové těsto rozválejte na silnější placku a přiklopte natěsno pečící misku, utěsněte po obvodu a přebytečné těsto odřízněte. V předehřáté troubě pečeme cca 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia. Po upečení překlopte na vyhřátý talíř těstem dolů, necháme koláč chvilku odpočinout a podáváme ještě teplý popřípadě vlažný.

Už tak skvělý výsledek můžeme vylepšit plátky upražených loupaných mandlí nebo pistácií, kopečkem vanilkové zmrzliny, popřípadě pusinkou lehce našlehané smetany.


Fotky receptu Francouzský jablkový koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzský jablkový koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !