Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 09.10. 2024
Dnes má svátek Štefan a Sára
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Francouzský kapr zapékaný na pivě

fotka Francouzský kapr zapékaný na pivě
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 12

Použité suroviny receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě:

6 lžic másla  | 250 ml na plátky nakrájených cibulí  | 8 lžic posekaného řapíkatého celeru  | asi 1,3 kg očištěného kapra  | dle chuti: sůl a černý pepř  | 250 ml ležáku nebo světlého piva  | 2 snítky petrželky posekané  | 2 lžíce nastrouhaného perníku  | dle chuti: proprané kapří jikry  | 1 lžička citronové šťávy  | dle chuti: petrželka

Postup přípravy receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě:

Rozehřát 2 lžíce másla v zapékací misce, přidat cibuli, celer a vše dobře promíchat.
Do kapra lehce vemnout sůl a pepř a položit ho na zeleninu. Zalít vše pivem, posypat petrželkou a perníkem. Přikrýt a vložit do předem vyhřáté trouby na 165 °C a péct asi 30-40 min., nebo když se tvoří lupínky (pomocí vidličky se ryba zkusí).
Přendat kapra na nahřátou mísu a udržovat jej v teple.
Zredukovat vývar na polovinu. Mezitím nakrájet jikry na plátky, osolit, opepřit je a pokapat citronovou šťávou. Osmažit je na pomalém ohni na 2 lžících másla asi po 5 minut, nebo až jsou udělané.
Rozložit jikry okolo kapra.
Zbytek másla vložit do zredukovaného vývaru, ohřát jej, dochutit a nalít na kapra. Ozdobit vše snítkou petrželky a ihned podávat.



Fotky receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzský kapr zapékaný na pivě
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Zlato