Postup přípravy receptu Fusilli po povoznicku:
Hřiby očistěte, rychle omyjte ve studené vodě, jemně osušte ubrouskem a nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na kostky a dejte stranou, tuňáka, z něhož jste scedili olej, nakrájejte na kousky.
Česnek rozetřete, petrželku jemně nasekejte. Na pánev nalijte olej, lehce v něm zpěňte česnek, přidejte kostky slaniny a nechejte osmahnout. Přidejte hřiby, 2-3 minuty je nechejte smažit na prudkém ohni, ochuťte špetkou soli a pepře, přidejte kousky tuňáka a pod pokličkou poduste asi 2 minuty. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
Mezitím přiveďte do varu dostatečné množství vody, osolte ji a vhoďte do ní fusilli. Když jsou uvařené, sceďte je a přidejte k nim připravené ragú. Horké podávejte.