Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinovaná čekanka:
4 ks čekanky
| 100 g lískových ořechů
| 150 g žampiónů
| 2 ks cibule
| 50 g strouhaného trvdého sýra
| 1 ks ciabatta
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 4 lžíce olivového oleje
| špetka soli a pepře
| tuk na vymaštění formy
Postup přípravy receptu Gratinovaná čekanka:
Čekanku rozebereme na listy, odkrojíme hořké části, velké listy překrojíme napůl. Lískové ořechy nasekáme nahrubo nebo rozmixujeme a na pánvi je nasucho opražíme, ale napřipálíme. Žampióny nakrájíme na tenké plátky. Cibuli na kolečka. Formu na pečení vytřeme tukem. Na dno rozložíme čekanku, na ni rozdělíme žampióny, cibulku a ořechy. Osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme zhruba 5-10 minut. Pokapeme citr.šťávou a uložíme do tepla. Ciabattu nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a chléb z obou stran opečeme. Gratinovanou čekanku podáváme zvlášť jako přílohu.
Fotky receptu Gratinovaná čekanka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!