Postup přípravy receptu Grilované ovocné koule:
Postup:
Nachystáme si silnější alobal nebo nadvakrát přeložený alobal tak, aby z něho vznikl čtverec. Poté ho vytvarujeme do tvaru misky tak, aby se po naplnění dal nahoře uzavřít. Připravené očištěné a omyté ovoce nakrájíme na kolečka nebo kostky a začneme vkládat do alobalu. Lze kombinovat různá množství a různé druhy ovoce. Po naplnění alobalové misky zhruba do jedné poloviny prosypeme lžičkou cukru a navrch položíme oříšek Ramy. Posypeme strouhanou čokoládou, můžeme přidat strouhané oříšky. Nebo směs přikryjeme plátkem Madelandu (Eidamu). Zakroutíme alobal tak, aby z něho vznikla koule. Pozor ale na to, aby navrchu vznikl výfukový otvůrek na unikající páry. Pomůžeme si tím, že při uzavírání alobalové koule vytvoříme otvůrek pomocí slámky (picího brčka) nebo špejle. Alobalovou kouli vložíme v pekáčku nebo lépe jen na pečícím tácku na gril a necháme grilovat cca 20 - 30 minut. Po ugrilování vložíme celou alobalovou kouli do misky a opatrně otevíráme, abychom se neopařili. Cukr s Ramou zčásti zkaramelizuje, spojí se s ovocem.