Postup přípravy receptu Guláš ze skopového masa:
Skopové maso opláchneme, osušíme nakrájíme na kostky a osolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci rozehřejeme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, fazolky, spařenou a nakrájenou kapustu, nasekanou zelenou petrželku a celerovou nať, pak přidáme nadrobno nasekanou cibulku, podusíme, přidáme osolené maso a chvíli dusíme. Vše podlijeme vařící vodou nebo vývarem, posypeme paprikou, kmínem, majoránkou, přidáme utřený s troškou soli česnek a maso dusíme skoro do měkka. Pak přisypeme k masu oloupané a na kostičky nakrájené brambory, přelijeme ještě trochou vody nebo vývaru a dusíme tak dlouho dokud brambory nezměknou. Skopový guláš by měl být spíš řídký.