Použité suroviny receptu Halászlé - dobrá rybí polévka:
4 kapří hlavy
| 1 větší cejn nebo kapr
| mlíčí a jikry
| 3 cibule
| 1 lžíce sádla
| mrkev, petržel, celer
| 1 rajský protlak
| můžeme přidat i kečup
| nové koření, bobkový list, pepř,sladká červená paprika
| sůl
Postup přípravy receptu Halászlé - dobrá rybí polévka:
Do hrnce na polévku dáme na sádle zesklovatět nakrájenou cibuli. Zaprášíme červenou sladkou paprikou a chviličku spojíme. Zalijeme trochou vody aby paprika nezhořkla. Vložíme hlavy a celou rybu a 5 minut povaříme. Pak dolijeme horkou vodu podle množství polévky které potřebujeme. Osolíme a přidáme bobkový list a další koření. Od doby varu vaříme 15 minut a pak rybu vybereme a do hrnce vložíme kořenovou zeleninu vcelku. Obereme rybu od kosti, vybereme hlavy a také obereme. Vytáhneme uvařenou kořenovou zeleninu,a polévku přecedíme.
Přivedeme do varu a vložíme jikry a mlíčí,
rozmixovanou zeleninu, rajský protlak a ještě 10 minut vše povaříme. Nakonec přidáme čisté rybí maso.
Jako přílohu do polévky osmahneme na másle pečivo do křupava.